Balmain! Oh, sorry i mean IVYREVEL.

Jag är nog inte den enda som denna veckan med stor nyfikenhet kikade in på IvyRevels nystart. Tanken var att i samband med den nya ”uppdateringen” av märket  skulle nya designer och ny mode släppas.

Visst är plaggen snygga? Jag anser själv att dem är riktigt snygga men ända sedan i torsdags, sedan nylanseringen, har en tanke gnagt mig.  Ser inte dessa plaggen , som är designade av Kenza, snarlika ut Balmain? Speciellt plagg från samarbetet med h&m.  Ju mer jag har kikat på Balmains plagg ju mer ser jag likheten.. Gulddetaljerna, broderingarna, färgerna och stuket överlag.

Enligt mig är det oerhört tråkigt.. för att vara helt ärlig.  Startar man ett nytt koncept, med priser lika höga som många high-brands, tycker jag att man ska komma med något relativt nytt och originellt. Tyvärr föll denna kollektionen platt som en pannkaka för mig efter att jag har insett likheten. Självklart förstår jag att man som designer tar inspiration av dagens mode MEN som designer anser jag även att man ska vara nytänkande och nyskapande. Det är en stor skillnad mellan alla våra budgetaffärer som gör ripoff på olika större märken och att man som nytt ”high-end” märke (som IvyRevel) gör snarlika plagg som något annat mer etablerat märke i modevärlden. Det är liksom tråkigt på på något sätt och man hade ju önskat att en egen personlig tuch i plaggen hade synts till.

Ser ni likheten? Vad tycker ni? 
Balmain vs ivyrevel Ivybikbok

För övrigt var ju denna klänningen också nästan identisk med en tidigare klänning som Angelica Blick designade för Bikbok.

12 thoughts on “Balmain! Oh, sorry i mean IVYREVEL.

  1. Jag håller verkligen med . När jag såg den nya kollektionen var det såklart super fina grejer, speciellt klänningen men det känns bara inte orginellt. Sen kanske jag inte kan döma för att det är nog jätte svårt att komma på något originellt nu när allt verkar ”taget” om man säger så. Men aja hoppas att det går bra för företaget iallafall

    Förresten det var ett super intressant inlägg 😀

    Kram <3

    • Nja, tror jag behåller det till min blogg. Det är ju inte riktigt skvaller utan snarare mina åsikter kring märkets plagg. :)

  2. Faktiskt, så var det lite så jag tänkte också när jag såg plaggen, dessutom tyckte jag allt att priserna var lite för höga för min smak. Men kul för Kenza i alla fall! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*