Blonde not yellow

En sak som jag personligen tycker är ganska jobbigt med att vara blond är att håret nästan alltid blir gulaktigt efter ett tag. Jag har en varm ton i mitt egna hår och oavsett om jag bleker det mycket så återgår mitt hår efter x antal tvättar till en varm lite guldig ton.. Därför behöver mitt hår väldigt ofta underhåll i form av silverschampoon, silvertoningar osv. Jag tror inte jag är den enda blondinen som känner igen sig i detta.
En fråga som många blondiner frågar sig är just varför det lätt blir åt det gula hållet? Svaret är ganska enkelt. Det har att göra med bland annat olika hårprodukter, luftföroreningar (bilavgaser osv) och även av tvättningar. Precis som att färgat brunt hår kan bli urtvättat så blir även det blonda håret det. Ofta när man går till en frisör så får man en kall toning som sätter sig i hårets yttersta skikt som tvättas bort efter ett tag. Men man kan lätt återfå den kalla tonen igen genom olika produkter som man lätt kan använda sig av hemma.

Här kommer lite tips som jag samlat på mig under mina år som färgad blondin :
– När ni kollar efter silverprodukter så anpassa dem efter just ert ”problem”. Det finns lila samt blå produkter. Lila = till er med gul ton i håret och vill få bort det. Blå= till er med orange ton i håret.

– Var extremt noga med att återfukta! Alla silverprodukter torkar ut håret oerhört. För min del är det bra i botten då jag får en fin stadga och volym men mina toppar får ofta återfuktning i form av oljor och inpackningar för att inte bli spröda och gå av.

– Tvätta inte håret oftare än vad ni verkligen behöver. Detta gäller väl princip alla hår oavsett färg. Inget hår mår bra av att tvättas för mycket och satsar ni på att få långt och friskt hår så räcker det faktiskt att tvätta håret 2-3 gånger i veckan. Jag vet många som tvättar betydligt mer sällan än så och har fått oerhört långt och tjockt hår. Det enda viktiga är att hålla hårbotten ren och fri från produkter. Va inte rädda för att ha lite fett hår, det är nämligen kroppens egna sätt att återfukta hår när det är för torrt. Får ni lätt fett hår beror det alltså inte pga att ni är orena utan snarare att ni tvättar håret för ofta. Ett torrt hår drar även till sig skit lättare= man blir snabbare gul.

– Helblek inte håret utan slinga det. Många små slingor ger intryck av att vara helfärgat men det sliter betydligt mindre på håret. Man slipper även en skarp kant när utväxten kommer och håret ser betydligt mer naturligt ut slingat än helblekt. Dock kan jag tycka att helblekt kan vara sååå snyggt på vissa:p

-Vill ni gå från brunt hår till blont? Ha tålamod! Inget kan ske efter en färgning utan ju längre tid man ger det ju friskare och finare resultat får man. Vill ni bli blonda så kan jag lova er att den dagen kommer :)

– Slår vissa delar av håret över till blått/lila när ni använder silverprodukter? Ta såfall balsam på dem partierna som ni vet är extra känsliga så slipper ni gå runt med blå eller lila slingor.

– Blek inte håret hemma utan gå till frisör. Det kostar mer men det är och blir så mycket bättre.

-Tvätta håret regelbundet med ett bra silverschampo, varje blondins bästa vän.

– Har ni gult/orange hår direkt efter blekning? Då har blekningen varit i för kort tid/ varit för svag och kan därför vara nästintill omöjlig att få bort med enbart silverprodukter. Gå tillbaka till frisören och gör om för oavsett hur många produkter ni har i som ska motverka gult eller orange så kommer inget fungera. tyvärr.

Skärmavbild 2015-04-17 kl. 19.32.30

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*