Life Hacks; Nice and clean home

Doftande dammsugare. När ni byter dammsugarpåse så passa på att dammsuga upp lite kanel, vaniljsocker eller tvättmedel för att få en fin doft när man dammsuger. Kanel och vaniljsocker ger en doft av nybakat medan tvättmedel ger en fräsch nytvättad lukt i hemmet.

Väldoftande diskmaskin. Det är ganska ofta som man har rester av citron eller lite gamla citroner hemma. Stick fast dem i diskmaskinen så doftar diskmaskinen fräscht av citron. Ni kan även köra en disk med citronen så kommer era tallrikar och glas även dem dofta gott av citron.

Doftande hem. Häll ljummet vatten och ert favorit sköljmedel i en sprayflaska och spraya på gardiner eller liknande i hemmet. Det är viktigt att inte ha vätskan allt för koncentrerad då det kan bli fläckar på tyg av sköljmedlet. Genom att spraya på gardinerna får ni inte bara en underbar doft i hemmet utan även fina och raka gardiner utan väck.

– Dammfritt. När ni dammtorkar era ytor i hemmet så använd lite utspätt sköljmedel på trasan. Det gör att dammpartiklar inte lika lätt fastnar på ytan och ni får alltså ett dammfritt hem längre.

Hejdå kalkavlagringar. Gnid en halv citron mot kalkavlagringar i badrummet och köket. Vänta några minuter och torka sedan av med en trasa. Inga kemikalier eller liknande behövs. Även ättika och vinäger lär funka mot kalkavlagringar.

– Egen rengöringsspray. Blanda 5 milliliter såpa med 5 deciliter vatten i en flaska med spraymunstycke. Sedan är det bara att spraya på smutsen och torka av. För en en fräschare doft så tillsätter man bara lite pressad citron i.

Vitare tvätt. Vita lakan som blivit solkiga och gulaktiga får nytt liv om de får ligga i kallt saltvatten under natten. Tvätta sedan som vanligt och lakanen blir vita

Slipp igenimmade speglar efter dusch. När ni har tvättat spegeln i badrummet kan ni smörja in den med lite raklödder. Torka sedan bort det med en torr trasa. Då slipper ni imma på spegeln när ni har duschat.

Rena fönster. Använd tidningspapper när ni torkar av era nytvättade fönster. Fungerar utmärkt och ni slipper ränder som kan bli efter exempelvis trasor.

lemon-wiki_500x400

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*